Turkse Togg T10X goed voor 177.000 pre-orders in 9 dagen

De eerste exemplaren van de Togg T10X, de eerste – en elektrische – auto van het Turkse merk, worden in april uitgeleverd. En wel aan de eersten van ruim 177.000 Turken, want zoveel mensen plaatsten tussen 16 en 27 maart al een pre-order voor de eerste auto van het nieuwe merk. Togg is er in zijn nopjes mee, zo laat het in een persbericht weten. Het merk gaat overigens opmerkelijk te werk bij het selecteren van wie zijn auto als eerste krijgt. Hier geen first come first serve-principe, maar een loting.
Dat zit zo: gisteren werden de eerste 20.000 gelukkigen tijdens een online-evenement geloot en ook de 20.000 die hen zullen volgen (of hun plaatsen innemen als ze toch van de koop af willen zien), werden reeds gekozen. Die laatste groep moet voor een groot deel nog wel even geduld hebben, want de productiecapaciteit voor de T10X bedraagt aanvankelijk 28.000 exemplaren per jaar. Ook opmerkelijk: in de eerste vier uur waarin de orderboeken open waren, werden er meer exemplaren van de T10X voorbesteld dan dat er elektrische auto’s werden verkocht in Turkije in heel 2022 (7.743 stuks).
Togg gaat zijn waar ook in Nederland verkopen. Naar verwachting gebeurt dat vanaf eind 2024. De woordvoerder van het merk kan nog niet vertellen vanaf wanneer er Nederlandse pre-orders te plaatsen zijn. Meer weten over de Togg T10X? Klik dan hier. Een interview met de CEO van het merk vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy