Smart #3 in beeld: groter en gelikter dan de #2

Na #1 komt… #3. De Smart #3 wordt na de #1 het tweede nieuwe model van het merk sinds het voor de helft in handen is van het Chinese Geely. Smart trekt op 18 april het doek van zijn nieuwe elektrische model en gaf eerder deze week de eerste designschetsen van het model vrij. Maar de opwarmronde is nog niet afgelopen. Via zijn Chinese sociale kanalen stuurt Smart nu namelijk een set foto’s van de daadwerkelijke maar nog ingepakte #3 de wereld in.
De Smart #3 wordt 4,4 meter lang en daarmee is hij een kleine 20 centimeter groter dan de tot nu toe grootste Smart ooit: de #1. De Smart #3 wordt een cross-over met een vanaf de B-stijl sterk aflopende daklijn. Smart omschrijft de auto zelf als een auto met een fastbacksilhouet. AutoWeek kon je de Smart #3 vorig jaar al uitgebreid zonder plakkers laten zien. De Smart #3 komt beschikbaar met een 272 pk sterke elektromotor op de achteras en als vierwielaandrijver met diezelfde motor én een 156 pk sterk exemplaar op de vooras. Op 18 april weten we alles over de Smart #3. Volgens het merk is het nu druk in de weer om de #3 voor de Europese markt te homologeren. Zodra dat proces is afgerond, geeft het zaken als de WLTP-actieradius vrij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy