Mazda haakt aan bij Japans onderzoek naar biobrandstoffen

Mazda lijkt voorlopig nog alles behalve van plan om de verbrandingsmotor helemaal uit te zwaaien. Wel wil het meewerken aan alternatieve brandstoffen, om zijn brandstofauto’s toch CO2-neutraal te krijgen. Daarvoor haakte het eerder al aan bij de Europese ‘eFuel Alliance’ en nu slaat het de handen ineen met het in het Japanse Okuma gevestigde Research Association. Toyota, Suzuki, Subaru en Daihatsu sloten zich hier eerder al bij aan.
Het doel van het vorig jaar pas opgerichte onderzoeksverbond is om met alternatieve brandstoffen uit biomassa te komen, maar ook om een efficiënte productie van bio-ethanol op poten te zetten. Het moet allemaal CO2-neutraal plaatsvinden. “We zullen er alles aan doen om het potentieel van koolstofneutrale brandstoffen te vergroten, een veelbelovende optie voor het bereiken van een koolstofneutrale samenleving,” aldus Mazda in een officiële verklaring. Met het licht op de Europese markt kan het ook interessant zijn, want er is op het laatste moment bij de 2035-plannen van de EU nog een uitzondering gekomen voor auto’s die op duurzame brandstoffen rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy