Smart schetst grootste model ooit: #3

Smart houdt van doortellen. Na de Smart #1 komt namelijk niet de #2, maar de #3. Waar de Smart #1 met zijn 4,21 meter al de grootste Smart ooit was, pakt de Smart #3 die titel straks van die auto af. Toen AutoWeek in 2022 de eerste foto’s van de #3 opdook uit de database van het Chinese Ministerie van Transport en Informatie Technologie, vonden we ook de eerste gegevens van het model. Wat bleek? De Smart #3 wordt 4,4 meter lang en dus bijna 20 centimeter langer dan de #1. De wielbasis van de Smart #3 die op 18 april zijn officiële debuut maakt, bedraagt 2,79 meter. Daarmee heeft -ie dus 4 centimeter meer tussen z’n voor- en achteras.
Op de schetsen die Smart nu van de #3 vrijgeeft is inderdaad het model te zien dat we je vorig jaar konden voorschotelen. De door het designteam van Mercedes-Benz in Europa ontworpen #3 krijgt een vanaf de B-stijl sterk aflopende daklijn. Smart omschrijft de #3 zelf als een auto met een “[…] sportief fastbacksilhouet”. Net als de Smart #1 heeft de #3 aan zowel voor- als achterzijde lichtunits die met elkaar zijn verbonden. Smart spreekt zelf van “een sterk achterspatbord” en dat lijkt ook ons beter dan een zwak exemplaar.
Smart #3
De Smart #3 komt in 2024 ook naar Nederland. Technische specificaties zijn er officieel nog niet, al weet AutoWeek al te melden dat er – in ieder geval in China – een achterwielaangedreven versie komt met een 272 pk sterke elektromotor op de achteras én dat er een versie met vierwielaandrijving komt die daarnaast ook een 156 pk sterke elektromotor op de vooras heeft. De topsnelheid ligt ongeacht de gekozen versie op 180 km/h. Leuk weetje: het design van de #1 wist Smart eerder ook niet lang genoeg geheim te houden. Modelnaam #2 bewaart Smart waarschijnlijk voor een opvolger van de Fortwo die in 2024 op de markt moet komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy