Duitse autokoper heeft weer grotere voorkeur voor benzineauto

Uit in opdracht van Targobank uitgevoerd onderzoek door Forsa blijkt dat auto’s met een benzinemotor onder de Duitse bevolking aan populariteit wint. In 2022 gaf bij hetzelfde onderzoek nog 22 procent van de ondervraagden aan als volgende auto een benzineauto te willen kopen. Dit jaar ligt dat percentage op maar liefst dertig procent.
Met name hybride auto’s zijn minder populair geworden. Waar 18 procent van de ondervraagden in 2022 nog aangaf voor een auto met een hybride aandrijflijn te willen gaan, ligt dat percentage nu op 15 procent. Ook wordt de Duitse consument iets minder warm van volledig elektrische auto’s. In 2022 zei nog 17 procent van de ondervraagden een EV te prefereren. Dit jaar ligt dat percentage één procentpunt lager. 39 procent van de ondervraagden geeft volgens het onderzoek aan ‘ooit de aanschaf van een EV te overwegen’. In 2022 was dat percentage nog 44 procent. Ook opvallend: 57 procent van de respondenten vreest milieuschade die de productie en verwerking van accupakketten voor EV’s veroorzaken. Daarnaast is bijna de helft (49 procent) van de ondervraagden bang dat EV’s minder lang meegaan dan auto’s met een verbrandingsmotor. De meest voorkomende argumenten tegen de elektrische auto zijn volgens het onderzoek echter een te beperkte actieradius en een gebrek aan laadpunten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy