Volkswagen Group: 'Android Automotive blijft 15 jaar up-to-date'

We kennen het al van Volvo, Polestar en Renault en ook BMW gaat er binnenkort aan: infotainmentsoftware gebaseerd op Android Automotive, een besturingssysteem van Google dat speciaal voor auto’s is ontworpen. De Volkswagen Group is ook voornemens om de infotainmentsoftware voor al zijn modellen in de toekomst te baseren op Android Automotive. Dat maakte het al in 2021 bekend tijdens een presentatie over Volkswagens plannen voor 2030, maar dat deed het destijds als het ware tussen neus en lippen door.
Nu komt het voornemen om Android Automotive te gebruiken, dat waarschijnlijk voor het eerst invulling krijgt bij de introductie van Volkswagens PPE-platform met de Audi Q6 e-tron en de elektrische Porsche Macan, opnieuw aan het licht. De Amerikaanse technieuwswebsite Ars Technica heeft namelijk aan de CEO van Cariad, de softwareonderneming van de Volkswagen Group, gevraagd hoe het zit met de updates voor Android Automotive in Volkswagenproducten.
Bij mobiele telefoons met Android-software geldt dat ze na enkele jaren al niet meer in aanmerking komen voor alle software-updates, mede doordat telefoons niet ontworpen zijn om veel langer mee te gaan. Bij auto’s zit dat anders. Vandaar dat Ars Technica de vragen voorlegde. Wat blijkt? De Volkswagen Group wil tot 15 jaar na levering van een auto updates blijven bieden voor de op Android Automotive gebaseerde software. De zorgen die om de hoek komen bij het gebruiken van een wat oudere telefoon, zijn dus bij auto’s met Google-software pas veel later van toepassing – mochten Cariad en de Volkswagen Group woord houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy