SsangYong is niet meer, toch vier nieuwe EV's op komst

In 2022 werd het langzaam kapseizende SsangYong gered door het Koreaanse KG Group. Begin dit jaar gaf Kwak Jea-sun, voorzitter van SsangYong aan dat SsangYong omgedoopt zou worden tot KG Mobility. Dat is vanaf vandaag officieel het geval. Dat betekent overigens niet dat je merknaam SsangYong nergens meer tegen zal komen. Op onder meer de website van het merk zal merknaam SsangYong nog even naast KG Mobility worden gebruikt.
KG Mobility – dat zich het motto ‘Go. Different. KG Mobility’ toedicht – kondigt direct de komst aan van vier nieuwe elektrische auto’s. Een daarvan kennen we al. Dat betreft namelijk de elektrische versie van de Torres waar we onlangs over schreven. Daarnaast werkt KG Mobility aan een elektrische middelgrote pick-up (O100), een elektrische grote SUV (F100) en een kleinere elektrische SUV (KR10). KG Mobility zegt zelf een volledig nieuw EV-platform te gaan ontwikkelen.
De elektrische KG Torres EVX verwachten we ook in Nederland, kijk dus niet gek op als ook de andere nieuwkomers Nederlands asfalt onder hun wielen krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy