Elektrische Volkswagen ID2 krijgt ook sportieve GTX-versie

Kai Grünitz, lid van de raad van bestuur van Volkswagen en verantwoordelijk voor Technical Development, zegt tegen het Engelse TopGear dat Volkswagen werkt aan een sportieve versie van de productieversie van de Volkswagen ID2all. Die krijgt volgens Grünitz geen vierwielaandrijving maar wordt gewoon een voorwielaandrijver.
Dat er een sportieve versie van de auto die Volkswagen ID2 gaat heten in het vat zit, ligt aardig voor de hand. Van auto’s als de ID3, ID4, ID5 en zelfs ID Buzz zijn of komen immers ook sportiever ingestelde GTX-smaken. Daar komt bij dat de Volkswagen ID2all Concept werd voorgesteld met een 226 pk sterke elektromotor. Die aandrijflijn is ongetwijfeld een hint naar een aandrijflijn die ook in de productieversie beschikbaar komt, maar die te krachtig is voor de reguliere uitvoeringen. De ID2 Concept was met zijn 226 pk in staat om in minder dan 7 seconden een snelheid van 100 km/h te bereiken. De huidige Volkswagen Polo waar de ID2 een elektrisch alternatief voor wordt, heeft als GTI een 207 pk sterke aandrijflijn. De Volkswagen ID2 komt in 2025 op de markt en moet – volgens Volkswagen – een vanafprijs krijgen van minder dan €25.000. Volgens Kai Grünitz staat nog niet vast of de sportieve uitvoering van de ID2 ‘GTI’ of GTX’ gaat heten. De toepassing van het GTX-label ligt het meest voor de hand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy