Russische GAZ klaagt Volkswagen aan om contractbreuk

Volkswagen Group Rus – de Russische tak van de Volkswagen Groep – en het Russische GAZ Group tekenden in 2011 een overeenkomst die de productie van modellen van Volkswagen en Skoda in Rusland mogelijk moest maken.  In 2012 verlieten de eerste auto’s de GAZ-fabriek in Nizhny Novgorod en in 2017 werd de samenwerking verlengd tot en met 2025. De inval van Rusland in Oekraïne bewoog Volkswagen er toe om de productie in Nizhny Novgorod in maart 2022 te stoppen. In augustus beëindigde Volkswagen de overeenkomst met GAZ Group, met grote onvrede van het Russische bedrijf tot gevolg.
Reuters meldt dat GAZ Group Volkswagen heeft aangeklaagd voor contractbreuk. GAZ Group claimt omgerekend ruim €194 miljoen mis te lopen doordat Volkswagen de samenwerking heeft beëindigd. De rechtbank van Nizhny Novgorod heeft volgens Reuters alle activa van Volkswagen in Rusland bevroren. De Volkswagen Group bouwde tot vorig jaar de Skoda Karoq, Octavia, Kodiaq en de hier onbekende Volkswagen Taos in Rusland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy