Is dit de nieuwe (elektrische) Fiat 600?

In tien jaar tijd is er bij Fiat een boel veranderd. Zo bouwt het de Fiat 500 nog altijd, maar bestaat de 500-familie inmiddels uit de mild-hybride 500 Hybrid, uit de volledig elektrische en technisch compleet van die auto afwijkende 500e en een cross-over die 500X heet. Die 500X is bepaald geen jonkie meer. Inmiddels maakt Fiat al even deel uit van Stellantis en dus worden ook modellen van Fiat technische broertjes van auto’s van merken als Peugeot en Citroën. Bij de bedrijfswagens van Fiat is die ommezwaai al gaande en straks kom je ook onder de personenauto’s van Fiat bekende Stellantis-techniek tegen. En waarschijnlijk al snel!
Met name aan de achterzijde zijn de 500-genen duidelijk te zien.
Eerder dit jaar gaf Fiat aan dat het dit jaar niet één, maar twee volledig nieuwe elektrische modellen presenteert. Van een van die twee nieuwkomers kunnen we je vandaag al de eerste foto’s laten zien. Op die platen is een met psychedelisch camouflagemateriaal ingepakt testmodel te zien dat overduidelijk een compacte cross-over is waar Fiat de nodige designelementen van de 500’s overheen heeft uitgestort. Door het stickerwerk zijn de contouren van de ronde koplampen al zichtbaar en de volledige achterzijde doet denken aan die van modellen uit de 500-familie. Kijk maar eens naar de achterlichten en het ‘luifeltje’ boven waar de kentekenplaat een plekje krijgt.
De nieuwe compacte cross-over gaat zeer waarschijnlijk de Fiat 500X vervangen. Die cross-over draait immeres al mee sinds 2014 en werd alweer dik vier jaar geleden gefacelift. De nieuwe cross-over van Fiat deelt zijn GMP-basis ongetwijfeld met compacte cross-overs van Stellantis als de DS 3, Peugeot 2008, Opel Mokka en Auto van het Jaar 2023 Jeep Avenger. Van die modellen bestaat een volledig elektrische versie en natuurlijk krijgt ook de opvolger van de Fiat 500X die. Reken dan ook in ieder geval op een 54 kWh accupakket en een 156 pk krachtige elektromotor, samen goed voor een bereik van zo’n 400 kilometer. Daarnaast komt de auto – die volgens Italiaanse media misschien wel 600 gaat heten – afhankelijk van de markt beschikbaar met (mild-hybride) 1.2 PureTech-benzinemotoren en dieselmachines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy