Audi A4 wordt A5, A6 wordt A7

Niet gewend aan het feit dat ‘e-tron’ de aanduiding is voor volledig elektrische modellen en dat de E-tron SUV voortaan Q8 E-tron heet? Goed, dan kun je nu alvast wennen aan de volgende aanpassing in de naamgeving van modellen van Audi. Audi-topman Markus Duesmann heeft tegen onze Duitse collega’s van AutoBild namelijk gezegd dat het alle cijfers bewaart voor zijn volledig elektrische modellen en dat alle A’s en Q’s die gevolgd worden door een oneven cijfer een verbrandingsmotor hebben.
Volgens Duesmann wordt de Audi A4 straks een volledig elektrisch model. De straks nieuwe Audi A4 met verbrandingsmotoren, dus volgens het concept zoals je het model nu kent, wordt omgedoopt in Audi A5. Volgens hetzelfde concept gaat de Audi A6-met-verbrandingsmotoren straks als Audi A7 door het leven. Het elektrische model waarmee Audi auto’s als de Mercedes-Benz EQE en de nog te onthullen BMW i5 van repliek gaat dienen, gaat dus A6 heten. Met de A6 e-tron Concept en A6 Avant e-tron Concept blikte Audi al vooruit op die twee EV’s op PPE-basis.
Wat Audi’s nieuwe strategie op het vlak van naamgeving voor bijvoorbeeld de huidige generatie Audi A5 (Coupé, Cabriolet en Sportback) en A7 Sportback betekent? Dat is nog niet helder. Het is niet ondenkbaar dat de modellen van de A5-familie – of in ieder geval een aantal daarvan – samensmelten met de straks tot A5 omgetoverde A4-modellen en dat de A7 Sportback een variant van de tot A7 omgedoopte A6-reeks wordt. Dat de A4 straks A5 wordt, betekent mogelijk dus dat je op nieuwe woordcombinaties RS5 Sedan, RS5 Avant en RS7 Avant kunt rekenen.
Audi blijft wel vasthouden aan de e-tron-aanduiding. Dus de elektrische Audi A4 heet straks A4 e-tron en de elektrische A6 dus ‘gewoon’ A6 e-tron. Mercedes-Benz gaf onlangs juist aan op termijn te stoppen met zijn speciaal voor EV’s gebruikte EQ-aanduiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy