Mercedes-Benz GLA en GLB gefacelift

Na het faceliften van de Mercedes-Benz A- en B-klasse en de CLA-klasse, zijn nu de GLA en GLB aan de beurt. Ook die auto’s staan op Mercedes’ voorwielaangedreven platform. Het zijn de laatste twee modellen op dat platform die de facelift nog moesten ondergaan en dat gebeurt nu. ‘De facelift’, ja, want de twee opgehoogde modellen krijgen min of meer dezelfde behandeling als de A, B en CLA (klik hier voor een uitgebreide uiteenzetting daarvan).
Marginaal andere bumpers, een nieuwe indeling van voor- en achterlichten en grille, wat nieuwe kleuren voor in- en exterieur en een nieuwe wieloptie: daarmee heb je de uiterlijke wijzigingen – die ook bij de genoemde eerdere facelifts aan bod kwamen – wel gehad. Alhoewel: de GLA krijgt voortaan altijd meegespoten wielkastranden, waar die eerder in zwart plastic waren uitgevoerd. De cross-over verliest daarmee een klein beetje van zijn ‘cross’-uitstraling. De GLB behoudt die wel volledig.
In het interieur vind je voortaan geen touchpad meer om het infotainmentsysteem te bedienen. Die is voor de bediening van de nieuwste versie van het MBUX-besturingssysteem overbodig. Ook krijgen de GLA en GLB bij de facelift een nieuw stuurwiel, zijn de eerder optionele comfortstoelen standaard en beschikken de twee vanaf heden altijd over een 360-gradencamera als parkeerhulp en draadloos Android Auto en Apple Carplay.
Meegespoten wielkastranden voor de GLA (hier als AMG 35). 
Alle benzine-aandrijflijnen bijgepunt
Onder de kap van de Mercedes-Benz GLA en GLB zijn – net als bij de overige modellen op hetzelfde platform – de benzinemotoren voortaan altijd mild-hybride exemplaren – ook die van de 35 AMG-varianten. Laatstgenoemde krijgt overigens een 8- in plaats van een 7-traps automaat aangemeten. Ook werd de 250e-plug-in-hybrideaandrijflijn een tandje krachtiger en efficiënter.
Kortom: ook de GLA en GLB zijn qua infotainment en standaarduitrusting weer klaar voor de komende jaren, compleet met licht bijgepunte aandrijflijnen en uiterlijkheden en enkele nieuwe personalisatiemogelijkheden. Bestellen kan vanaf ‘binnenkort’, de prijzen zijn nog niet bekend.
Nieuw wielontwerp voor de AMG-Line-uitvoeringen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy