Audi werkt aan compacte EV onder Q4 e-tron

“We besloten onlangs dat we een extra instapmodel introduceren, gepositioneerd onder de Q4 e-tron”, zei Markus Duesmann, CEO van Audi, tijdens de presentatie van de bedrijfsresultaten van het merk. Geheel verrassend is dat niet, maar Audi bevestigde nog niet eerder dat het met een model onder de Q4 e-tron komt. Nu wel.
Het opvallende daarbij, is dat Duesmann spreekt over een ‘additional entry-level model’, een extra instapmodel dus. Tijdens de presentatie gaf het merk aan dat het vanaf 2027 in elk segment waarin het actief is een elektrische auto wil aanbieden, dat het vanaf 2026 alleen nog maar EV’s wil introduceren en dat het vanaf 2033 alleen nog maar volledig elektrische auto’s bouwt – voor de wereldwijde markt. Wat het ‘extra instapmodel’ precies omvat, is nog niet bekend.
Het merk trekt zich met het verdwijnen van de huidige Audi A1 terug uit het B-segment en naar verwachting keert het daar niet terug, al beweert Audi dat het nog geen definitief besluit heeft genomen over een ID2all-equivalent. Dat het merk in de niet al te verre toekomst met een elektrische Audi A3-achtige komt (met het verdwijnen van de A1 en Q2 straks het nieuwe instapsegment), ligt in de lijn der verwachting. Hoe dan ook; heel veel geduld hoef je waarschijnlijk niet te hebben. Audi introduceert de komende twee jaar tien nieuwe EV’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy