Audi stuurt Q6 e-tron de sneeuw in

Audi slingert foto’s de wereld in waarop de Q6 e-tron te zien is. De Audi Q6 e-tron is een volledig elektrische SUV en wordt in feite een zustermodel van de elektrische Macan waar Porsche aan werkt. De Audi Q6 e-tron komt net als die Macan namelijk op het Premium Platform Electric (PPE) te staan.
Als SUV van Audi ontkomt ook de Q6 e-tron niet aan een Sportback-variant. Wat je op technisch vlak van de Audi Q6 e-tron en Q6 e-tron Sportback kunt verwachten? Dankzij de 800V-architectuur die het PPE-platform biedt, kun je in ieder geval een relatief hoog laadvermogen verwachten. Porsche gaf over zijn technische zustermodel al aan dat die een hoger laadvermogen krijgt dan de Taycan. Het maximum laadvermogen van de Taycan bedraagt 270 kW. Reken natuurlijk ook op diverse motorversies, waaronder mogelijk zelfs een ruim 600 pk sterke RS-versie. Later dit jaar meer!
Overigens bestaat er in China al een SUV van Audi die Q6 heet. Die SUV is alleen met verbrandingsmotoren leverbaar en heeft niets met de Q6 e-tron te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy