Alpine A110 San Remo 73: gelimiteerde speciale editie

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat Alpine met een A110 de Rallye Sanremo won en daarmee de wereldtitel in het World Rally Championship dat jaar op naam zette. De speciale uitvoering van de Alpine A110 heeft de 300 pk sterke variant van de 1.8 die ook in de GT-, S- en R-versies ligt. Tot zover dus niets nieuws. De San Remo 73-variant onderscheidt zich dan ook vooral met zijn uiterlijk van de in reguliere versies.
Zo is de Alpine A110 San Remo 73 in de kleur Original Caddy Blue gespoten, heeft hij zwarte dakstijlen en een in het rood uitgevoerd en uit koolstofvezel opgetrokken dak. Zwart-witte stickers op de flanken, San Remo 73-opschriften op de voorklep, portieren en achterbumper: van alle kanten is de San Remo 73 met historisch verantwoorde verwijzingen overladen. Hij staat op 18-inch Brilliant Blanc kleurige Grand Prix-wielen, heeft antracietkleurige remklauwen, zwart omrande koplampen en in het zwart uitgevoerde Alpine-badges.
Het interieur is afgewerkt met microvezelstof met grijze stiksels en de reguliere zetels zijn vervangen door Sabelt Racing-kuipstoelen met World Champion 73-opschriften. Sportpedalen? Van de partij, hetzelfde geldt voor portierpanelen zijn voorzien van zwart-witte strepen. Vanaf 17 maart is de speciale uitvoering te bestellen. Een Nederlandse prijs hebben we nog niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy