Honda bouwt vanaf 2026 EV's in Verenigde Staten

Honda heeft zijn Marysville Auto Plant (MAP) in de Amerikaanse staat Ohio aangewezen als EV Hub. De productielocatie – waar Honda in 1982 voor het eerst een auto produceerde – wordt samen met de East Liberty Auto Plane (ELP) en Anna Engine Plane (AEP) omgebouwd om de productie van elektrische auto’s en elektromotoren mogelijk te maken. Met onder meer het omvormen van deze productielocaties is een investering van 700 miljoen dollar gemoeid.
De nieuwe rol die Honda’s productiefaciliteiten in Ohio op zich nemen heeft gevolgen voor de Honda Accord, na de CR-V de populairste Honda in de Verenigde Staten. De Accord wordt momenteel namelijk in Marysville geproduceerd en dus verplaatst Honda de productie van de sedan in 2025 naar de Indiana Auto Plant in  – inderdaad – Indiana.  De eerste elektrische auto’s moeten in 2026 de fabriekspoorten van de Marysville Auto Plant verlaten. Honda maakte eerder al bekend in Ohio een fabriek uit de grond te stampen waar accucellen gebouwd gaan worden.
Honda wil dat alle auto’s die het vanaf 2040 verkoopt volledig elektrisch zijn of een brandstofcel aan boord hebben. Tot die tijd belooft Honda aandacht te blijven besteden aan hybride auto’s en modellen met conventionelere verbrandingsmotoren. Honda gaat onder meer elektrische auto’s met General Motors voeren. Een daarvan is de Prologue die voor 2024 op de rol staat. Die auto komt dus niet uit Ohio. Samen met Sony heeft Honda ook een EV-avontuur gepland. Daarover lees je hier meer.
Overigens heeft Honda ook voor de Europese markt een nieuw EV in petto. Zo komt het dit jaar met een elektrisch equivalent van de HR-V.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy