BMW's krijgen dashboardbreed head-updisplay vanaf 2025

De BMW i Vision Dee (foto’s 3 t/m 9) die in januari dit jaar tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas debuteerde gaf in grote lijnen weer wat je van een elektrische sedan in het segment van de 3-serie kunt verwachten. Die elektrische nieuwkomer maakt net als een hele reeks andere nieuwe elektrische BMW’s deel uit van wat BMW zijn Neue Klasse-modellen noemt. Er sijpelt naar van de BMW i Vision Dee mee dan slechts een stel lijnen door naar de Neue Klasse. Het opvallend brede head-updisplay dat in die concept-car debuteeerde gaat namelijk in productie als BMW Panoramic Vision.
Het BMW Panoramic Vision geheten stukje techniek maakt projectie van informatie over de gehele breedte van de voorruit mogelijk. De bestuurder kan zelf bepalen of en welke informatie enkel in zijn eigen gezichtsveld komt en welke gedeeld wordt met alle inzittenden. Verwacht overigens niet dat de complete voorruit het canvas voor digitale informatie wordt. De informatie wordt namelijk geprojecteerd op een donker gelakt deel aan de onderzijde van de voorruit.
Dat een van het head-updisplay dat in de i Vision Dee debuteerde afgeleide versie in productie zou gaan, was al bekend. Nu is dus ook daadwerkelijk bekend in welke vorm en met welke naam. Tijdens de IAA Mobility in München geeft BMW later dit jaar meer informatie over zijn Neue Klasse-modellen vrij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy