Slaaptekort oorzaak van 20 procent dodelijke auto-ongelukken

Een nacht slecht geslapen? Grote kans dat je de dag erna net even minder alert bent. Dat ‘minder alert’ blijkt heftiger dan je wellicht zou denken. Beter Bed meldt namelijk dat wie in een etmaal minder dan vier uur slaapt maar liefst een 15 keer grotere kans heeft op het veroorzaken van een auto-ongeluk.
Wie een etmaal niet slaapt of een week lang vier tot vijf uur per nacht slaapt, heeft achter het stuur een reactievermogen en alertheid van iemand die vier glazen alcohol (1,0 promille) op heeft. Volgens Beter Bed wordt maar liefst 21 procent van alle dodelijke auto-ongelukken waarbij een of meerdere doden vallen te betreuren te maken met slaperige bestuurders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy