Ook Porsche Cayenne wordt elektrisch, na 2025

De Porsche Macan wordt spoedig omgetoverd tot een volledig elektrisch model en ook de 718 krijgt een volledig elektrisch aangedreven opvolger. De elektrische Macan komt in 2024 en de elektrische 718 staat voor omstreeks 2025 gepland. Maar daar blijft het dus niet bij. Ook voor de Porsche Cayenne zit er groots nieuws in het vat. Nog een belangrijke kanttekening: de elektrische Macan en 718 worden aanvankelijk naast hun equivalenten met verbrandingsmotoren gevoerd. De nieuwe Cayenne wordt van meet af aan een EV.
De Porsche Cayenne wordt binnenkort zeer grondig gefacelift. Volgens de fabrikant heeft het voor een gefacelift model niet eerder zoveel nieuws in petto gehad. Zo komt de vernieuwde Cayenne onder op de markt met drie verschillende plug-in hybride aandrijflijnen. Maar Porsche kijkt verder vooruit. Zo komt er een volledig elektrische Cayenne, al staat die pas voor na de komst van de elektrische 718 gepland. Voor 2025 ga je die vierde generatie elektrische Cayenne zeker niet zien. Porsches grote aandacht voor elektrische modellen komt niet uit de lucht vallen. De fabrikant heeft zich als doel gesteld om per 2030 maar liefst 80 procent van zijn verkochte auto’s uit EV’s te laten bestaan.
Porsche heeft verder wat informatie gedeeld over nóg een elektrisch model. Het merk werkt namelijk aan een SUV die nog boven de Cayenne komt te staan. De auto – die op een platform komt te staan dat Porsche nu SSP Sport noemt – wordt volledig elektrisch en moet met name in China en de Verenigde Staten de nodige klanten naar zich toe trekken.

Recordjaar
De vooruitblik op nieuwe (elektrische) modellen gaat hand in hand met de presentatie van Porsches resultaten over 2022. Zo zegt het merk 309.884 nieuwe auto’s te hebben geleverd. Zo’n drie procent meer dan in 2021. Een absoluut record. 40.410 stuks daarvan waren een 911. De Cayenne was met 95.604 geleverde exemplaren opnieuw het populairste model. De Panamera was goed voor 34.142 registraties. De 718’s schopten het samen tot 18.203 stuks, de Taycan en Macan achtereenvolgens tot 34.801 en 86.724 exemplaren. China is andermaal de grootste afzetmarkt voor Porsche gebleken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy