Lynk & Co 08: voor Europa bestemde SUV van opzij

Lynk & Co verkoopt in thuisland China een arsenaal aan modellen dat je in Europa helemaal niet kent. Van compacte SUV’s tot een sedan en van een eigen versie van de Volvo XC90 tot een hatchback. Eind deze maand stelt Lynk & Co in China de 08 voor, een nieuwe SUV die mogelijk ook naar Europa en dus Nederland komt.
Een tweede model kan Lynk & Co in Nederland goed gebruiken. De plug-in hybride 01 is hier momenteel namelijk het enige model van het merk. Daar doet het goede zaken mee en dus wil Lynk & Co niets liever dan het 01-succes vertalen naar een tweede model. De Lynk & Co 08 wordt waarschijnlijk een slagje groter dan de 4,54 meter lange 01, maar wordt net als die auto géén EV. Althans, voorlopig in ieder geval niet. De Lynk & Co 08 krijgt onder meer een variant van Lynk & Co’s nieuwe plug-in hybride aandrijflijn mee. Lynk & Co heeft de 08 al eerder in beeld gebracht, maar nu toont het merk het volledige zijaanzicht van de auto.
De Chinese smartphonefabrikant Meizu, waar Lynk & Co’s moederbedrijf Geely een meerderheidsbelang in heeft, is deels verantwoordelijk voor het software- en infotainmentdeel van de Lynk & Co 08.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy