Elektrische Lamborghini Urus komt in 2029

Ook supercars ontkomen niet aan gedeeltelijke of zelfs volledige elektrificatie. De opvolger van de Lamborghini Aventador krijgt ‘gewoon’ weer een machtige 6.5 V12, maar die twaalfcilinder krijgt bijval van maar liefst drie elektromotoren die het systeemvermogen op maar liefst 1.015 pk brengen. Ook de Huracán vindt straks opvolging in een plug-in hybride krachtpatser. Die staat voor eind 2024 gepland. Met de volgende generatie Urus gaat Lamborghini op elektrovlak echter een heel stuk verder.
In gesprek met Road & Track heeft niemand minder dan Lamborghini-topman Stephan Winkelmann namelijk gezegd dat de Urus in 2029 wordt opgevolgd door een elektrisch model. Dat de tweede generatie Urus een EV wordt, is stiekem geen verrassing. De Urus deelt zijn technische basis namelijk met onder meer de Porsche Cayenne en vandaag is aangekondigd dat de volgende generatie Cayenne een EV wordt.
Het silhouet van de eerste elektrische Lamborghini.
De volgende generatie Lamborghini Urus wordt niet de eerste volledig elektrische auto uit Sant’Agata Bolognese. Een jaar voordat de elektrische Urus komt, in 2028 dus, komt Lamborghini al met een elektrische 2+2, een relatief hoog op de poten staande tweedeurs met een kleine achterbank. De huidige generatie Lamborghini Urus maakt voor zijn afscheid in 2029 onder meer nog kennis met een plug-in hybride aandrijflijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy