Eind voor Ford Galaxy en S-Max, eind voor 1.100 banen

De Ford Galaxy en S-Max zijn in Nederland al sinds 2018 niet meer leverbaar, maar elders in Europa mocht het ruimtelijke duo nog een paar jaar door. Sterker nog, zowel de Galaxy als S-Max werd in 2019 nog subtiel gefacelift en werd er verscheen bij beide MPV’s zelfs een hybride aandrijflijn op de leveringslijst. Aan alles komt een eind. Ford zet een streep door de productie van de S-Max en Galaxy, met grote gevolgen voor een deel van het personeel van Ford.
De Ford Galaxy en S-Max werden in het Spaanse Valencia geproduceerd en daar verliezen als gevolg van de productiestop straks 1.100 mensen hun baan, zo meldt Automotive News. De fabriek – waar Ford ook de Kuga bouwt – zag in 2022 al de Mondeo uit zijn productieportfolio verdwijnen.
Ford is druk in de weer met het omgooien van zijn line-up. Niet alleen de S-Max en de Galaxy ruimen namelijk het veld. Zo zet Ford in 2025 een streep door de productie van de Focus in het Duitse Saarlouis en ook de Fiesta lijkt geen directe opvolger te krijgen. Ford komt binnenkort met de eerste van een twee elektrische modellen op het MEB-platform van Volkswagen, maar ook dat model krijgt Valencia niet als geboortegrond. Die vooralsnog officieel naamloze nieuwkomer wordt straks namelijk in Keulen gebouwd. Wél gaat Ford in Spanje op termijn elektrische auto’s op een zelf ontwikkeld platform bouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy