Mini Aceman: tot 400 kilometer elektrisch

Onlangs werd bekend dat de opvolger van de Mini Hatchback straks simpelweg Cooper gaat heten. Verder doken de eerste technische gegevens van de Mini Cooper op, in het bijzonder die van de elektrische variant daarvan. Opnieuw komt er een elektrische driedeurs, maar de vijfdeurs verschijnt net als het huidige model enkel met verbrandingsmotoren. Wie een compacte elektrische Mini met vijf portieren wil en de Countryman te groot vindt, kan vanaf 2025 voor de Aceman gaan. Dankzij het normaliter goed geïnformeerde BMW Blog weten we nu meer over de elektrische Mini Aceman.
Mini Aceman (Illustratie: Larson).
De elektrische Mini Aceman komt als E en als sportievere SE op de markt. Twee versies dus, elk met hun eigen accupakket en elektromotor. De Mini Aceman E zou een 184 pk sterke elektromotor krijgen die zijn levenslust put uit een 40-kWh accu. Die combinatie moet de Aceman een actieradius van 300 kilometer opleveren (WLTP). Daarboven komt de Mini Aceman SE te staan. Die krijgt een elektromotor van 218 pk en een groter accupakket dat een capaciteit heeft van 54 kW. Daarmee moet de elektrische cross-over maximaal 400 kilometer ver komen. Dat is behoorlijk, maar niet wereldschokkend. De huidige generatie elektrische compacte cross-overs van Stellantis schopt het – afhankelijk van het model – nu of straks ook tot 400 kilometer.
Een ingepakt testexemplaar van de elektrische Mini Aceman.
De Concept Aceman die Mini eind juli opdiende, was 4,05 meter lang. Volgens BMW Blog – dat zijn informatie van Mini zelf heeft gekregen tijdens een presentatie – wordt de productieversie van de Mini Aceman 4,08 meter lang. Zijn wielbasis bedraagt 2,6 meter. Daarmee is de Aceman straks maar liefst 23 centimeter korter dan de huidige generatie Countryman. Die Countryman krijgt dit jaar opvolging door een geheel nieuwe generatie die ook nog eens een maatje groeit. De Aceman en Countryman lijken elkaar daarmee niet in de wielen te gaan rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy