Doek valt in 2024 voor Lamborghini Huracán

Gisteren deed Lamborghini de eerste technische specificaties van de opvolger van de Aventador uit de doeken. Het model dat de inmiddels bijna legendarische Aventador opvolgt wordt een extreem potente plug-in hybride die een splinternieuwe 6.5 V12 combineert met maar liefst drie elektromotoren. Het systeemvermogen: een knotsgekke 1.015 pk. Tijdens de presentatie van de eerste gegevens over de Aventador-opvolger deed Lamborghini volgens Road & Track ook uit de doeken wanneer de Huracán afzwaait.
Eind 2024 maakt de Lamborghini Huracán plaats voor zijn opvolger, zo zou Lamborghini-topman Stephan Winkelmann hebben gezegd. Net als de vooralsnog slechts als LB744 te boek staande Aventador-opvolgere wordt die ‘nieuwe Huracán’ een plug-in hybride. Dat ook de Huracán-opvolger gedeeltelijk met elektro-aandrijving door het leven zal gaan, is geen verrassing. In 2022 gaf Lamborghini al aan dat elke auto die het vanaf 2024 verkoopt, een geëlektrificeerde aandrijflijn heeft. De Urus – die in zijn huidige vorm nog even mee moet – krijgt ook een hybride aandrijflijn. Voor 2028 staat de allereerste volledig elektrische Lamborghini op de rol.
De Lamborghini Huracán kwam in 2014 op de markt en volgde de relatief populaire Gallardo op. In Nederland zijn er via de officiële kanalen 63 exemplaren van geregistreerd. Daarmee is het na de Urus (120 stuks) de best verkochte Lamborghini in ons land. Voordat de Huracán definitief afzwaait kun je ongetwijfeld nog op een reeks nieuwe speciale edities rekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy