BMW toont nieuwe iDrive: vaarwel fysieke knoppen

Het huidige iDrive, de achtste generatie, is pas twee jaar oud. Dat lijkt niet per se oud, maar in de techwereld is alles net even wat korter houdbaar. Daarom komt BMW dit jaar nog met een nieuwe versie; iDrive 8.5. Dat zie je op de eerste afbeelding. Het lijkt weliswaar nog sterk op het huidige iDrive, maar vooral in het oog springend zijn de ‘knoppen’ centraal onderin. Er is voortaan altijd een reeks menuknoppen in beeld op het touchscreen, omdat de bediening helemaal naar het scherm verhuist. Ben je fan van fysieke knoppen om zaken op te roepen, dan ben je mogelijk dus geen fan van het nieuwe iDrive.
BMW iDrive 9
Zoals we eerder al begrepen, werkt BMW ook al aan een geheel nieuwe generatie van iDrive en is 8.5 (zoals de cijfers al aangeven) meer een geüpdatete versie van 8. Het wél geheel nieuwe iDrive 9 krijgen we ook alvast te zien (foto 2). Qua uiterlijk zijn de twee amper uit elkaar te houden, het belangrijkste verschil zit ‘m in de digitale wereld achter de schermen. iDrive 9 draait namelijk op Android-basis, waar iDrive 8.5 nog op Linux-basis is. Zie iDrive 9 als een soort samensmelting van Android Auto en iDrive. Dat betekent dus ook uitgebreid apps installeren die je ook op je Android-telefoon kunt hebben. Net als bij iDrive 8.5 ben je aangewezen op touch- en spraakbediening.
iDrive 8.5 komt vanaf juli beschikbaar voor de i4, X5, X6, X7, XM, iX en 7-serie en er volgen meer modellen. iDrive 9 maakt zijn debuut in de nieuwe BMW X1 en de BMW 2-serie Active Tourer vanaf november 2023. Later komt dit ook bij meer modellen beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy