Volkswagen: 80 procent auto's elektrisch in Europa in 2030

In 2021 riep de Volkswagen dat het tussen 2033 en 2035 in Europa stopt met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren. Destijds zette Volkswagen als doel om tegen 2030 zo’n 70 procent van de verkoopmix in Europa uit puur elektrische auto’s te laten bestaan. Dat percentage wordt nu omhoog bijgesteld naar maar liefst 80 procent. Dat zegt Thomas Ulbrich – hoofd van VW’s New Mobility – tegen het Duitse Automobilwoche.
Volkswagen heeft nog een lange weg te gaan om zijn EV-verkoopdoel te halen. Momenteel verkoopt Volkswagen de onlangs vernieuwde ID3, de ID4 en ID5 en de ID Buzz. Maar er zitten meer nieuwe elektrische modellen in het vat. Zo komt het merk onder meer met een ID7 geheten elektrisch equivalent van de Passat en brengt in 2025 een compacte elektrische auto op de markt die nog een stap onder de ID3 komt te staan. Ook lijkt de Tiguan een volledig elektrische variant te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy