Hyundai houdt vast aan i10, i20 en i30

Onlangs gaf Hyundai de i10 een facelift en daarmee lijkt de auto het nog even uit te moeten zingen. Stopt Hyundai net als veel andere merken eerder dan daarna met zijn A-segmenter? Welnee. Michael Cole – hoofd van Hyundai Motor Europe – zegt tegen het Engelse Autocar dat de komst van een nieuwe i10 momenteel deel uitmaakt van de plannen van het merk.
Ook de i30 en de i20 kunnen volgens Cole gewoon nog een nieuwe generatie tegemoetzien. “Ik wil geen enkele kopersgroep de rug toekeren.” Dat is enigszins opvallend. Onlangs werd namelijk bekend dat Kia na dit jaar stopt met de Rio, het technische zustermodel van de Hyundai i20. Volgens Michael Cole is Hyundai wel aan het nadenken over hoe het modellengamma er op lange termijn precies uit gaat zien. Kijk dus niet gek op als Hyundai op termijn wél een andere invulling geeft aan het traditionele A-, B- en C-segment.
Volgens Cole is er een markt voor kleinere elektrische modellen dan de Kona en is het belangrijk voor het merk dat het daar over nadenkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy