Rolls-Royce Phantom Syntopia: rijdend Nederlands kunstwerk

Wie een Rolls-Royce Phantom bestelt, kan zich naar wens helemaal uitleven in het naar persoonlijke wens aankleden van de auto. Om de bespoke-mogelijkheden nog eens even flink te etaleren, werkte Rolls-Royce samen met de Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen. Die heeft een Syntopia geheten modecollectie, waarin ‘vloeiende vormen’ centraal staan. Dat komt ook tot uiting in deze gelijknamige Rolls-Royce Phantom Extended.

De extra lange Phantom heeft om te beginnen op zijn enorme motorkap al een soort golfjespatroon, maar het échte kunstwerk tref je binnenin. In het behoorlijk donkere interieur springt behalve de sterrenhemelachtige stoelbekleding vooral de hemel van de auto eruit. Dat is namelijk waar Van Herpen haar creativiteit op los heeft gelaten. De hemelbekleding bestaat uit één ononderbroken stuk leer waarin door het atelier van Van Herpen 162 driedimensionale ‘golfjes’ zijn aangebracht die stromend water moeten visualiseren. Vervolgens zijn 187 lichtgevende ‘sterren’ in de hemel met de hand naast het golfpatroon geplaatst.
In totaal zit er volgens Rolls-Royce maar liefst 700 uur werk in de hemelbekleding. Het noemt het de auto de ’technisch meest complexe bespoke Phantom ooit’. In mei wordt de auto geleverd aan de fortuinlijke opdrachtgevers, die de auto in een privécollectie opnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy