'Red Bull wint iedere race dit seizoen'

Het zag er na de wintertest al goed uit voor Red Bull, maar nu bestaat er geen twijfel meer over: de titelverdedigers zijn ook het nieuwe seizoen topfavoriet. Ook al is het nog vroeg dag; het ziet er zelfs beter uit dan vorig jaar. Dat vindt Mercedes-coureur George Russell ook, die de twee Red Bulls al snel na de start uit zijn vizier zag verdwijnen. “Ze zouden iedere race moeten winnen dit jaar”, aldus de Brit tegenover de verzamelde media in Bahrein. “Ik denk dat niemand echt met hen het gevecht kan aangaan. Misschien krijgen ze niet altijd poleposition, want we weten hoe sterk Ferrari kan zijn in de kwalificatie, maar qua racetempo zijn ze in een erg sterke positie. Red Bull heeft dit kampioenschap al in zijn zak.”
Voor zijn eigen team ziet het er een stuk minder rooskleurig uit. Mercedes is nog wat verder van de top af dan vorig jaar, vindt Russell. Volgens hem moet Mercedes overwegen om een deel van dit seizoen of mogelijk zelfs heel het seizoen op te offeren om uiteindelijk met een veel betere auto te kunnen rijden. Hij doelt daarbij waarschijnlijk op een complete ommezwaai qua opzet van de auto. Mercedes rijdt opnieuw met een zeer afwijkende auto qua aerodynamica. Ook teambaas Toto Wolff zinspeelt inmiddels op een wissel naar een conventioneler gelijnde auto. Dan moet Mercedes echter behoorlijk wat achterstand gaan inlopen, maar het lijkt erop dat het team met de huidige opzet al niet veel verder kan komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy