Elektrische Opel Corsa-e wordt duurder

De prijzen van de elektrische Opel Corsa-e gaan met €1.500 omhoog. Dat betekent dat de Corsa-e nu een vanafprijs heeft van €36.999. Voor dat bedrag krijg je geen Edition, Business Edition of Elegance, maar een uitvoering die simpelweg ‘Level 2’ heet. De elektrische Corsa-e is er ook als Level 3 en als Level 4 en kost dan achtereenvolgens €37.699 en €38.699. Ook de benzineversies van de Corsa heten voortaan Level 2, Level 3 of Level 4.
De Opel Corsa-e Level 2 heeft standaard zaken als airco, een digitaal instrumentarium, een licht- en regensensor, voetgangers- en fietsersdetectie, een warmtepomp, cruise control, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, een actieve rijbaanassistent, verkeersbordherkenning, een multimediasysteem met 7-inch scherm en 16-inch stalen wielen met doppen. De Leven 3-uitvoering voegt daar zaken als elektrisch bedienbare zijruiten achter, een in hoogte verstelbare bijrijdersstoel, een middenarmsteun, ledkoplampen, een automatisch dimmende binnenspiegel en 16-inch lichtmetaal aan toe. Topversie Level 4 biedt onder meer automatische klimaatregeling, parkeersensoren achter, een elektronische handrem en Keyless Start als extraatjes.
De elektrische versie van de Opel Astra heet niet Astra-e maar Astra Electric. Op zijn website duidt Opel de elektrische Corsa niet alleen meer als Corsa-e aan, maar ook als Corsa Electric. De Corsa krijgt op termijn een facelift en we verwachten dat de naam Corsa Electric dan eenduidig toegepast zal worden voor de elektrische variant. De huidige Corsa-e heeft altijd de 136 pk sterke elektromotor en een 50 kWh accu, goed voor een elektrisch bereik van tot 359 kilometer. Die aandrijflijn wordt tijdens de facelift zeer waarschijnlijk verbeterd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy