Porsche stoomt oude Cayenne klaar voor avontuur

Het is alweer twintig jaar geleden dat Porsche begon met de productie van misschien wel het meest controversiële model uit zijn geschiedenis; de Cayenne. De eerste Porsche Cayenne werd met behoorlijk gemengde gevoelens ontvangen, maar het bleek een gouden greep van het merk. Meer nog dan de ook al niet onomstreden 996, die enkele jaren eerder verscheen, zorgde het ervoor dat Porsche het hoofd boven water kon houden. Om te vieren dat de Cayenne alweer 20 is geworden, hijst Porsche nu een aantal oer-Cayennes in een avontuurlijker jasje.
Samen met de Porsche’s lokale afdelingen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn de auto’s grondig aangepakt. Om te beginnen zijn alle auto’s van top tot teen nagekeken en waar nodig gerestaureerd. Volgens Porsche volgens dezelfde criteria waaraan zogenoemde ‘Porsche Approved’-occasions onderhevig zijn. Je mag er dus van uitgaan dat deze Cayennes er wel weer even tegenaan kunnen. Ook in ruig terrein, want Porsche heeft de auto’s allemaal flink hoger op de poten gezet, van nieuwe wielen met dik offroadrubber voorzien en ook zijn er zaken als skidplates en extra sterke sleepogen toegevoegd. Verder hebben ze allemaal een dakrek gekregen, waar bij één exemplaar Porsche’s nieuwe daktent op zit, en eentje heeft een batterij aan extra lampen op de neus hangen. Een speciale kleurstelling, voor elk exemplaar een andere, maakt het af.
Het is niet enkel schone schijn, de auto’s hebben al een offroadavontuur achter de rug in bergachtig woestijngebied nabij Dubai. Ook zijn de auto’s bij het lokale Porsche-festival in Dubai komend weekend beschikbaar voor bezoekers om ermee het ruige terrein in te gaan. Onder begeleiding, uiteraard, want Porsche houdt ze wel graag heel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy