Mini Aceman: potentiële elektrische verkoophit betrapt

Medio dit jaar liet Mini de Concept Aceman zien, een vrij concrete voorbode van een elektrische cross-over die gezien de populariteit van dergelijke auto’s best eens een grote rol kan gaan spelen. Kijk maar eens naar het grote aandeel dat de (elektrische) XC40 in de Volvo-verkopen heeft. In tegenstelling tot die XC40 en auto’s als de BMW X1 waar Mini zijn pijlen op richt, komt de Aceman alleen als EV op de markt.
Hoewel je wellicht verwacht dat de Mini Aceman een technisch broertje wordt van de X1 waar ook een elektrische iX1 van bestaat, ligt dat helemaal niet zo voor de hand. Het is namelijk goed mogelijk dat de Mini Aceman op een samen door BMW en het Chinese Great Wall ontwikkeld EV-platform komt te staan. BMW en Great Wall hebben in de vorm van Spotlight Automotive namelijk een joint-venture die zich toelegt op de de ontwikkeling van elektrische auto’s. Voor specificaties van de elektrische aandrijflijn is het te vroeg. Wel weten we dat de Mini Aceman zo’n 4 meter lang wordt en daarmee zo’n 35 centimeter langer wordt dan bijvoorbeeld de huidige Countryman. Die afmetingen maken de Mini Aceman mogelijk ook een alternatief voor elektrische cross-overs als de Peugeot e-2008 en DS 3 Crossback.
Mini
De Mini Aceman komt naar verwachting in 2024 op de markt. Net als de conceptuele voorbode van de Mini Aceman wordt de productieversie natuurlijk overladen met typische Mini-elementen. Opvallend hierbij zijn de meer Countryman-achtige hoekigere koplampen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy