Max Verstappen sluit met zege dominant F1-seizoen af

Na veertien eerdere overwinningen dit jaar schreef Max Verstappen ook de Grote Prijs van Abu Dhabi op zijn naam en eindigt het jaar zo met vijftien overwinningen. Verstappen verzekerde zich begin vorige maand in Japan al van titelprolongatie.
Bij de slotrace op het Yas Marina-circuit ging het echter vooral om de tweede plaats in het WK-klassement achter de ongenaakbare Verstappen. Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, en Ferrari-coureur Charles Leclerc gingen de 22e grand prix van het seizoen beiden in met 290 punten. Leclerc wist Pérez in Abu Dhabi net voor te blijven en eindigde zowel in de race als in het kampioenschap als tweede.
Voor Lewis Hamilton eindigde zijn eerste F1-seizoen zonder overwinningen met een domper. De Brit viel uit met nog een handjevol ronden te gaan en zag mede daardoor P4 aan zich voorbijgaan. Carlos Sainz kwam uiteindelijk als vierde over de lijn. Hamiltons teamgenoot George Russell werd vijfde.
Het Formule 1-seizoen van 2023 begint in het weekend van 5 maart. Dan is het tijd voor de Grand Prix van Bahrein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy