Red Bull pakt eerste startrij voor GP van Abu Dhabi

Max Verstappen heeft voor het derde jaar op rij pole position veroverd voor de Grote Prijs van Abu Dhabi, de slotrace van het Formule 1-seizoen. De wereldkampioen was in de kwalificatie op het Yas Marina-circuit de snelste met een rondetijd van 1:23,824. Teamgenoot Sergio Pérez eindigde als tweede op 0,228 seconde achter Verstappen. Hij bedankte na afloop van de kwalificatie Verstappen, die hem met een slipstream wat heeft geholpen.
Pérez heeft met de tweede startplek goede papieren om de tweede plek in het kampioenschap veilig te stellen, al zal rivaal Charles Leclerc ‘m op z’n hielen zitten. De Ferrari-coureurs Charles Leclerc (P3) en Carlos Sainz (P4) staan zondag op de tweede startrij, Lewis Hamilton en George Russell van Mercedes op de derde rij.
De laatste wedstrijd van het seizoen begint om 14.00 uur. Verstappen reed de afgelopen twee jaar vanaf pole naar de winst in Abu Dhabi. Vorig jaar passeerde hij Hamilton in de laatste ronde, waarmee de Red Bull-coureur de wereldtitel veroverde. De Nederlander stelde begin vorige maand in Japan al titelprolongatie veilig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy