Nieuwe Volkswagen Golf wordt elektrisch, stapje onder ID3

De Golf is al enkele decennia een van de bekendste modellen van Volkswagen, maar tot voor kort was niet helder hoe de Golf-toekomst wordt vormgegeven. In augustus zei Volkswagen-CEO Thomas Schäfer tegen de Duitse krant Welt dat het merk nog geen besluit had genomen over de komst van een nieuwe Golf nadat de huidige achtste generatie afzwaait. Golf-liefhebbers kunnen weer rustig ademhalen: de Golf blijft bestaan.
Topman Thomas Schäfer zegt tegen het Engelse Autocar namelijk dat het merk wel gek zou zijn als het modelnaam Golf laat verdwijnen. De topbestuurder zegt dat ook de Golf straks volledig elektrisch wordt en dat die toekomstige elektrische Golf prima naast de ID3 kan bestaan. Ook van de ID-naamgevingen stapt Volkswagen volgens Schäfer niet af, daar de consument daar inmiddels goed bekend mee zou zijn. Volgens de topman was de ID3 nooit als opvolger van de Volkswagen Golf bedoeld en moet je de auto meer zien als een elektrische ‘Golf Plus’. Een aanvulling op de compacte middenklasser dus.
Volgens Thomas Schäfer is er geen toekomst mogelijk waarin Volkswagen modelnaam Golf of de GTI-aanduiding niet gebruikt. Komt er dan een een Golf geheten EV naast de ID3? Niet helemaal. Volgens de topman bewijst Volkswagen met de ID Buzz al dat de ID-naamgeving ook te combineren valt met een echte modelnaam in plaats van enkel een cijfer. Dat zou betekenen dat Volkswagen een stapje onder de ID3 een ‘ID Golf’ zou kunnen voeren.
De huidige achtste generatie Golf werd in 2019 gepresenteerd en krijgt over niet al te lange tijd een facelift. De gefacelifte Golf moet het naar verwachting tot omstreeks 2027 uitzingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy