Nieuwe Toyota Prius heeft nu al sportieve versies

Met de splinternieuwe Prius heeft Toyota heel wat aandacht naar zich toe weten te trekken. Toyota’s nieuwe potentiële zuinigheidswonder komt alleen als plug-in hybride naar Nederland. Die nieuwe Prius Plug-in Hybrid heeft niet alleen een veel grotere elektrische actieradius, maar is met 223 pk ruim 100 pk sterker dan de stekkerversie van de vorige Prius. Zijn nieuwe krachtige aandrijflijn helpt de nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid in 6,7 seconden aan een snelheid van 100 km/h, een wereld van verschil met de vorige plug-in hybride Prius, die in 11,1 tellen vanuit stilstand de 100 km/h bereikt. De grotere spierkracht van de nieuwe Prius heeft Toyota’s huistuner Modellista ongetwijfeld geïnspireerd om het model nu al twee sportieve versies te geven.
Links de Toyota Prius met de ‘Elegant Ice’-bodykit, rechts de Neo Advance-variant.
Modellista heeft voor de nieuwe Toyota Prius twee bodykits samengesteld. De eerste heet Neo Advance en is de meest uitgesproken van het stel. De Toyota Prius met Neo Advance-aankleding van Modellista krijgt een sportief ogende voorbumper met aan weerszijden verbredingen waarin led-verlichting is verwerkt. De onderste grille wordt daarbij aangekleed met twee opvallende blauwe inzetstukken. We zien sideskirts, excentriek lichtmetaal en een aangezette achterbumper met daarin de nodige lijnen en vouwen.
Met de Elegant Ice-geheten bodykit gooit Modellista het over een andere boeg. Ook deze set spoilers, lipjes en randjes moet de Toyota Prius een sportiever voorkomen geven, al hoopt Toyota’s huistuner het geheel met subtieler design en extra chroomstrips een elegantere uitstraling te geven. Van technische aanpassingen is vooralsnog geen sprake.
Toyota Prius
Toyota Prius TRD
Ook Toyota’s TRD-afdeling (Toyota Racing Development) heeft uiterlijke extraatjes voor de nieuwe Prius ontwikkeld. De met GR-onderdelen aangeklede Toyota Prius lijkt dichter tegen het asfalt te liggen en krijgt onder meer windschermpjes voor de zijruiten. Aan de voorzijde zien we een aangepaste voorbumper en op de achterlijk krijgt een subtiele spoiler een plek. Uitgebreide details van deze Prius TRD zijn er nog niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy