Stellantis ziet wél toekomst in autonoom rijden

Terwijl Volkswagen en Ford zich onlangs terugtrokken uit Argo AI, een ontwikkelaar van artificial intelligence-software, koopt Stellantis júíst een dergelijk softwarebedrijf aan. aiMotive, een start-up uit Hongarije, houdt zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van systemen voor autonoom rijden. Daarmee gaat het door zoals het al deed, want het wordt een dochterbedrijf en geen integraal onderdeel van Stellantis. De door henzelf gebruikte term ‘start-up’ suggereert dat het om een klein, nieuw bedrijf gaat, maar dat valt wel mee. aiMotive heeft en gaat door met ruim 200 werknemers, verspreid over kantoren in Hongarije, Duitsland, de VS en Japan. Ook de huidige CEO ervan blijft na de overname gewoon op zijn plek zitten.
aiMotive maakt vier producten, waarvan het er drie blijft verkopen aan derden. De aiDrive-technologie, die software voor autonoom rijden behelst, ontwikkelt het bedrijf voortaan voor Stellantis. Het is waarschijnlijk dat ook BMW daarvan profiteert. Vorig jaar maakten Stellantis en BMW namelijk bekend samen te willen werken aan autonoom rijden. Toen noemde Stellantis ook al de ontwikkeling van zijn STLA AutoDrive-technologie, waarover het nu weer rept. aiMotive moet de ontwikkeling daarvan versnellen.
In 2024 moeten de eerste Stellantis-producten worden uitgerust met AutoDrive, dat aanvankelijk tot autonoom rijden niveau 3 mogelijk zou maken. Of het concern aiMotive ook overnam voor verdere ontwikkeling richting niveau 4 en 5, is niet duidelijk. Ford en Volkswagen geloven daar in ieder geval niet zozeer in, getuige hun besluit om een belangrijk deel van hun investeringen in de technologie terug te trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy