Drukste ochtendspits van het jaar is een feit

Rijkswaterstaat adviseerde woensdagavond om op donderdag zoveel mogelijk thuis te werken, omdat er door regen en de toch al drukke donderdagspitsen veel files konden ontstaan. Het heeft niet kunnen voorkomen dat de drukste ochtendspits van het jaar is ontstaan. Rond 8:00 u. stond er 940 kilometer, laat een woordvoerster van de ANWB weten. Het vorige record was op dinsdag 27 september, toen stond er 925 kilometer file in de ochtendspits.
Door de regen zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk, omdat mensen voorzichtiger rijden. Maar ook ongelukken leiden tot vertraging. Zo is er op de A12 bij Arnhem anderhalf uur vertraging door een ongeluk. Ook op de A1 van Hengelo naar Apeldoorn is bijna een uur oponthoud door pech. Vanwege het slechte weer wordt ook een drukke avondspits verwacht. Rijkswaterstaat adviseert mensen, indien mogelijk, thuis te werken of buiten de spits de weg op te gaan.
De drukste avondspits van het jaar werd begin deze maand gemeten. Op donderdag 3 november stond er op het hoogtepunt ruim 1.220 kilometer file op hoofd- en andere wegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy