Dit is de elektrische Smart #3

Met zijn wagenlengte van 4,21 meter is de Smart #1 de grootste auto ooit die door het merk werd gevoerd. Maar dat zal hij niet lang blijven. AutoWeek kan je namelijk al de nog grotere broer van de #1 laten zien: de Smart #3. We hebben de afbeeldingen opgedoken in de database van het Chinese Ministerie van Transport en Informatie Technologie. De modelregistraties waar de foto’s bij horen, brengen tevens interessante informatie over de auto met zich mee.
Smart #3
Zo kunnen we al melden dat de Smart #3 maar liefst 4,4 meter lang, 1,84 meter breed en 1,56 meter hoog wordt. Die afmetingen komen min of meer overeen met die van pak ‘m beet een Toyota C-HR. De #3 overtreft de reeds bekende Smart #1 in de lengte dus met bijna 20 centimeter. De wielbasis van de Smart #3 bedraagt 2,79 meter en is op zijn beurt 4 centimeter groter dan die van de #1.
De Smart #3 lijkt een SUV-achtige met een relatief sterk aflopende daklijn te worden. Net als de #1 is de onder de vleugels van Daimler én het Chinese Geely tot stand gekomen Smart #3 een EV. Er komen versies met een 272 pk sterke elektromotor op de achteras en er zit een variant in vat die naast die 272 pk sterke elektromotor ook nog een 156 pk krachtige elektromotor op de vooras hebben. Ongeacht de gekozen versie bedraagt de topsnelheid 180 km/h.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy