Alfa Romeo Tonale als 280 pk sterke plug-in hybride Q4

Vooralsnog staat de Alfa Romeo Tonale alleen als 130 pk en 160 pk sterke hybride op de Nederlandse prijslijst, maar de concurrent van auto’s de BMW X1 en Volvo XC40 werd ook als plug-in hybride aangekondigd. Alfa Romeo acht de tijd nu rijp om die Tonale Plug-in Hybrid opnieuw onder de aandacht te brengen introduceert hem als sportieve Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4.
De Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 heeft een 180 pk sterke 1,3-liter grote viercilinder turbomotor die is gekoppeld aan een zestraps automaat. Deze 1.3 werkt samen met een 122 pk en 250 Nm sterke elektromotor op de achteras die het systeemvermogen op 280 pk brengt. De stekker-Tonale heeft een 15,5 kWh accupakket waar de sportieve plug-in hybride volgens de Italianen meer dan 80 elektrische kilometers uit perst. Volladen kan met tot 7,4 kW. De aanduiding ‘Q4’ staat natuurlijk niet voor niets achter de modelnaam. De Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 heeft doordat de elektromotor de achterwielen aandrijft dan ook vierwielaandrijving.
Alfa Romeo Tonale
Op enkel elektrokracht kan de Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 een snelheid van tot van 135 km/h halen. Trap je door, dan kun je versnellen tot de topsnelheid van 206 km/h is bereikt. In 6,2 tellen sprint de plug-in Tonale vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h. Natuurlijk valt de nieuwe sportieve topversie in diverse rijmodi in te stellen. Je herkent de Tonale Plug-in Hybrid vanbuiten onder meer aan zijn twee uitlaatpijpen en aan de extra laadklep waar de laadopening achter schuilhoudt.
Alfa Romeo introduceert de Tonale Plug-in Hybrid Q4 in een speciale introductieversie die Edizione Speciale heet én als Veloce. De Edizione Speciale herken je onder meer aan zijn titaniumkleurige lak 20-inch wielen, rode remklauwen en speciale badges. Een lager gepositioneerde Ti-uitvoering volgt later. Nederlandse prijzen hebben we nog niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy