Slecht weer maakt Nederlandse automobilist nerveus

Verzekeraar Allianz Direct heeft in samenwerking met onderzoeksbureau DirectResearch onder 1.262 Nederlanders met een rijbewijs onderzoek gedaan naar wat ze het meest zenuwachtig maakt. Wat blijkt? Bijna de helft van hen zegt het meest zenuwachtig te worden van rijden met slechte weersomstandigheden.
Van de ondervraagden – die in de enquête een top drie kon aangeven van wat ze het meest zenuwachtig maakt – gaf 44 procent aan dat rijden met slechte weersomstandigheden ze het meest nerveus maakt. Ook werken brandende waarschuwingslampjes op het dashboard de Nederlandse automobilist blijkbaar op de zenuwen. 35 procent van de ondervraagden zegt ook daar nerveus van te worden, meer nog van rijden in een drukke (24 procent) of onbekende omgeving (22 procent). Ook van lastige of onverwachte verkeerssituaties wordt de Nederlandse automobilist niet bepaald rustiger. 22 procent van de ondervraagden zegt ook daar de zenuwen van te krijgen. Van een hellingproef liggen we minder wakker, slechts 7 procent geeft aan hier enigszins gestresst van te raken.
Top 5 situaties waar de Nederlandse automobilist zenuwachtig van wordt

Slechte weersomstandigheden (regen, gladheid, etc.) (44%)
Brandende waarschuwingslampjes op het dashboard (35%)
Rijden in een drukke omgeving (24%)
Rijden in een onbekende omgeving (22%)
Moeilijke of onverwachte verkeerssituatie (22%)

Waar word jij in de auto wel eens nerveus of zenuwachtig van?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy