Sensationele straatracer op komst uit Tsjechië

Praga Cars is een kleine Tsjechische fabrikant die zich name bezighoudt met de ontwikkeling van heftige raceauto’s die in geen enkele vorm straatlegaal zijn. Praga Cars kondigt nu de komst aan van een auto waarmee je wél de openbare weg mee op mag, maar die zeker geen slap aftreksel van zijn circuitbroertjes lijkt te worden.
Praga Cars omschrijft zijn nieuwkomer als ‘straatlegaal met een focus op het circuit’. De met de hand in een beperkte oplage van slechts 12 stuks te bouwen scheurneus wordt op 23 november gepresenteerd en moet in 2023 op de internationale automarkt komen. Volgens de Tsjechen is de sportieveling dankzij de veelvuldige toepassing van koolstofvezel vederlicht en krijgt hij gewoon een benzinemotor. Op een schimmige teaserplaat is de nog naamloze nieuwkomer al van opzij te bekijken. De spierbundel krijgt een lange achterzijde, een relatief korte neus, hoog geplaatste zijspiegels en onder meer een luchthapper bovenop het dak. Dat laatste wijst er samen met de lange platte achterzijde natuurlijk op dat de benzinemotor achter de voorstoelen ligt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy