Maserati MC20 krijgt flinke vleugel van Mansory

Hoewel je voor de overige Maserati-modellen ook bij Mansory terechtkunt voor een unieke touch, grijpt de tuner de Maserati MC20 aan om weer eens een volledig tuningpakket te ontwerpen. Daarvoor maakt het bedrijf gebruik van zijn favoriete materiaal: koolstofvezel. Mansory gaat met de MC20 niet zo ver als zijn tevens Duitse concurrent Novitec soms doet met zijn N-Largo-pakketten, waarbij ook de panelen vervangen worden door exemplaren die de koets als geheel breder maken. Het resultaat is echter evengoed weinig subtiel.
Want hoewel er aan de koets van de MC20 bij Mansory in principe niks verandert, plakken ze er wel héél veel koolstofvezel aan vast. Rond de dorpels begeven zich na de Mansory-behandeling plots tig flapjes en opstaande randen, waarbij het deel vóór het achterwiel en het omhooglopende deel achter het voorscherm de meeste aandacht opeisen. De tuner maakt de koplampen visueel groter door er wat carbon omheen te plakken en monteert onderaan de MC20-neus een splitter van jewelste.
Maserati MC20 Cielo
Achteraan de weinig subtiele creatie vinden we de grootste wijzigingen. Ook daar is het bumperwerk flink heftiger, maar die verandering valt haast in het niet bij de nieuwe motorkap en de gigantische spoiler erachter. Ook die zijn – uiteraard – allebei van koolstofvezel. Laat je ze op je MC20 monteren, dan kun je bij Mansory overigens kiezen uit verschillende soorten afwerkingen. Mat of glanzend afgewerkte, op ‘reguliere’ wijze geweven koolstofvezel is natuurlijk mogelijk, maar naar wens kun je ook voor een chopped of forged afwerking gaan. Dat zorgt ervoor dat het koolstofvezel eruitziet alsof het in duizenden stukjes is gehakt en vervolgens weer in een vorm is geperst.
Onderhuids komt Mansory ook met upgrades, al geeft het daar nog weinig details over weer. Een nieuw uitlaatsysteem en een verlagingsset behoren in ieder geval tot de mogelijkheden. Liever een extra opvallende MC20 Cielo, de open variant van de middenmotor-Maserati? Daarop onthult Mansory binnenkort ook zijn visie.
De doorzichtige plaat met daarin het Maserati-logo boven de motorruimte wordt vervangen door een koolstofvezel paneel-met-gaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy