Hyundai Ioniq 6 haalt samen met 14 andere auto's 5 NCAP-sterren

Euro NCAP – de Europese afdeling van Global NCAP – heeft in november maar liefst zestien auto’s aan zijn uitgebreide veiligheidsproeven onderworpen. Van die zestien gesneuvelde modellen keerden er maar liefst vijftien met de maximaal haalbare score van 5 NCAP-sterren huiswaarts.
Tussen de vijftien auto’s die 5 NCAP-sterren binnen wisten te harken, zit een heel stel volledig elektrische modellen. Zo haalde niet alleen de Hyundai Ioniq 6 de topscore, maar noteerden ook de Tesla Model S, de Nio ET7, Toyota bZ4X, Subaru Solterra, Nissan Ariya en de splinternieuwe Smart #1 een NCAP-resultaat van 5 sterren op hun rapport.
Lang niet elke nieuwe auto die nu op de markt komt is volledig elektrisch en dus reed Euro NCAP ook een hele reeks modellen met verbrandingsmotoren tegen zijn muren aan duigen. Van die negen auto’s sleepten er acht het hoogst haalbare resultaat van 5 sterren binnen: de nieuwe Honda Civic, de Toyota Corolla Cross, Nissan X-Trail, Renault Austral, de nieuwe Range Rover en Range Rover Sport, de Isuzu D-Max én de Chinese Wey Coffee 02. De enige kandidaat die geen vijf sterren scoorde, was de DS 9. De topsedan van DS keerde met 4 sterren huiswaarts. De DS 9 verloor vooral punten doordat de sedan bij een frontale aanrijding een ‘agressieve impact’ zou maken.
De DS 9 is de enige auto die in deze reeks resultaten geen 5 sterren haalde.
Euro NCAP zegt uiteraard in zijn nopjes te zijn met de testresultaten. Volgend jaar worden de NCAP-proeven uitgebreid en dus een stukje strenger. NCAP gaat onder meer rekening houden met de wijze waarop auto’s de veiligheid van voetgangers en fietsers trachten te waarborgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy