Rimac Nevera is snelste elektrische auto ter wereld

Medio 2021 stelde Rimac de Nevera voor, de maar liefst 1.914 pk sterke productieversie van de C_Two. De Rimac Nevera sleepte in augustus 2021 al de titel ‘snelst accelererende productieauto ter wereld’ binnen en mag zich nu ook nog eens de snelste elektrische productieauto ter wereld noemen.
Voor de Nevara gaf Rimac een topsnelheid van maar liefst 412 km/h op. Die topsnelheid heeft de elektrische supercar nu ook daadwerkelijk gehaald. Nevera bereikte deze absurde snelheid op de ovale Automotive Testing-Papenburg-baan in Duitsland. Op dat ovaal zitten twee lange kaarsrechte stukken die met elk 4 kilometer blijkbaar lang genoeg waren om de Nevera zijn topsnelheid te laten behalen. De record-Nevera stond op straatlegale Michelin Cup 2R-banden die tijdens de recordpoging in de gaten werden gehouden door een expert van Michelin. Achter het stuur zat Miro Zrnčević, test- en ontwikkelingsrijder bij Rimac.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy