Eerste nieuwe Scout laat neus zien

De naam Scout zegt ons in Nederland (behalve van de padvinderij) niet zoveel, maar in de Verenigde Staten was het jarenlang een begrip als model van International Harvester. De Volkswagen Group, dat de merkrechten ervan in handen heeft, blaast de Scout nieuw leven in en maakt er zelfs een merk van voor de Amerikaanse markt. Nu laat Scout, een halfjaar nadat die plannen uit de doeken zijn gedaan, zijn eerstgeborene alvast zien.
Althans, we krijgen een schemerige foto van de neus van de eerste Scout voorgeschoteld. Wat dat betreft treedt Scout al direct in de teaservoetsporen van zijn moederbedrijf. De eerste Scout krijgt zo te zien een behoorlijk rechttoe-rechtaan ontwerp met vrij scherpe hoeken, volgens de fabrikant sterk geïnspireerd op de Scout van weleer. Op eerdere schetsen (zie hieronder), was ook al duidelijk zichtbaar dat er een aardig dik retrosausje over de modellen wordt gegoten. Behalve een SUV, die we op deze teaser zien, zit er een pick-up in het vat. Waarschijnlijk krijgen de twee vrijwel dezelfde neus.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer we de eerste Scout te zien krijgen en mogelijk gaat het hier nog om een studiemodel. Een marktintroductie laat logischerwijs nog wel minstens een jaar op zich wachten. Vooralsnog lijken er geen plannen te zijn om Scout buiten Noord-Amerika op de markt te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy