Utrecht: Gratis parkeren op feestdagen niet inclusief, dus afgeschaft

Tot en met eind dit jaar kan je in grote delen van Utrecht op officiële feestdagen gratis parkeren, maar met ingang van 1 januari 2023 is dat niet langer het geval. De vrijstelling van parkeerbelasting op feestdagen wordt opgeheven. In november 2021 dienden de fracties van GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren en Student & Starter een motie in om hier een eind aan te maken. In de vorig jaar ingediende en nu aangenomen motie gaven de partijen aan dat de uitzonderingsregel niet bijdraagt ‘inclusiviteit en gelijkwaardigheid’ omdat officiële Nederlandse feestdagen – waaronder belangrijke christelijke feestdagen – en die van andere religies hierbij niet gelijk behandeld zouden worden.
Het afschaffen van de uitzonderingsregel voor meer duidelijkheid moeten zorgen, daar niet voor elke feestdag een uitzondering werd gemaakt. Met ingang van 1 januari 2023 worden feestdagen wat parkeerbeleid betreft dus gelijk getrokken met reguliere dagen. Onder meer parkeerautomaten en de digitale registratie van parkeerrechten moeten gewijzigd worden. Gemeente Utrecht gaat zijn inwoners ‘op passende wijze’ informeren over de wijziging in het parkeerbeleid, zowel in november als rond de feestdagen in 2023.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy