Subaru Rex is nieuwe compacte cross-over

Subaru-liefhebbers kennen de modelnaam Rex wellicht van de verre voorvaderen van de inmiddels al jaren geleden ter ziele gegane  Vivio. Onder meer de Mini Jumbo’s gingen in Japan als Rex door het leven, maar met het verdwijnen van de laatste generatie Mini Jumbo/Rex begin jaren 90 viel ook het doek voor modelnaam Rex. Dertig jaar nadat Subaru ‘Rex’ voor het laatst gebruikte, is er een splinternieuwe Rex.
De Subaru Rex is feitelijk weinig meer dan een Daihatsu Rocky met Subaru-badges.
Alhoewel, splinternieuw. De Subaru Rex die nu is onthuld is eigenlijk niet helemaal nieuw. Feitelijk hebben we te maken met een tweelingbroer van de in 2019 gepresenteerde Daihatsu Rocky. Die  bestaat elders in de wereld al als Toyota Raize en als Perodua Ativa en is er nu dus ook met Subaru-badges. Het is enigszins opvallend dat de Rex anno 2022 een compacte cross-over en geen Kei-car is zoals de vorige modellen met die naam.
Subaru levert de Rex – waarvan het maandelijks 150 stuks gaat bouwen – vooralsnog met één krachtbron. Dat is een atmosferische 1.2 driecilinder die net geen 90 pk en 115 Nm levert. Vooralsnog is de Subaru Rex er alleen met voorwielaandrijving en met een cvt-transmissie. Onder meer de Daihatsu Rocky en de Toyota Raize zijn eveneens met een hybride aandrijflijn te koop.
Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel had verwacht komt de Subaru Rex niet naar Nederland. Kan Subaru in Europa wel een compacte cross-over als de Rex gebruiken? En zou een (hybride) versie daarvan dan jouw aandacht hebben? We zijn benieuwd naar je mening!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy