Ook Mazda trekt zich terug uit Rusland

Mazda had sinds 2012 een samenwerkingsverband met het Russische Sollers. De Mazda Sollers Manufacturing Rus geheten joint-venture produceert momenteel de 6, CX-30, CX-5 en CX-9 in Rusland, maar Mazda trekt zich nu volledig terug uit het samenwerkingsverband en verlaat daarmee de Russische markt, zo meldt Reuters.
De Japanse fabrikant heeft zijn aandeel van 50 procent in het samenwerkingsverband voor het symbolische bedrag van één euro aan Sollers verkocht. Wel heeft Mazda in de verkoopovereenkomst de voorwaarde ingebouwd dat het zijn aandeel binnen drie jaar voor hetzelfde bedrag terug kan kopen. De productie van Mazda-modellen in de in Vladivostok gevestigde en nu volledig in bezit van Sollers zijnde fabriek komt ten einde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy