Nieuwe elektrische super-SUV uit Silicon Valley

We kunnen het ons goed voorstellen dat je niet eerder van Drako Motors hebt gehoord. Drako Motors werd in 2013 uit de grond gestampt en presenteerde in 2019 zijn eerste model: de op de Karma Revero gabseerde Drako GTE (foto’s 10 t/m 12). De Drako GTE is een volledig elektrische vierdeurs sedan met vier samen 1.217 pk sterke elektromotoren. Die GTE krijgt spoedig gezelschap van een model dat nog een stapje verder gaat. Op 17 november trekt Drako Motors namelijk het digitale doek van de Dragon, een elektrische SUV met vier samen maar liefst 2.000 pk sterke elektromotoren. Met die bonk elektrokracht stampt de Drako Dragon in 1,9 seconden naar een snelheid van 97 km/h (60 mph).
De Drako Dragon heeft twee enorme vleugeldeuren.
De Drako Dragon belooft een opvallend gevaarte te worden. Drako Motors heeft de afgelopen maanden diverse teaserplaten van zijn op stapel staande elektrische krachtpatser getoond waarop een coupé-achtige SUV te zien is met slechts twee portieren. Aan weerszijden van de koets heeft de Dragon een enorme vleugeldeur die toegang tot het interieur verschaft.
Ondanks zijn 2.000 pk lijkt de Drako Dragon geen ultrasportief model te worden. Drako spreekt van een SUV met vijf zitplaatsen, voldoende bagageruimte en een interieur dat is afgestemd op luxe. Daarnaast moet de Dragon ook nog eens ‘ouderwets comfortabel’ zijn. De koets die om de uit koolstofvezel vervaardigde basis is gevouwen is in Italië getekend, al is vooralsnog niet bekend welke designstudio Drako Motors voor het ontwerpen van de Dragon heeft aangehaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy